2. 9. 2014

Kremrole

Potrebujeme:

1 balenie listkového cesta
1 celé vajce


Rozvaľkáme si cesto na tenký plát o veľkosti približne 60x 30 cm.( pojde to Ľahšie ak si valček posypeme hladkou múkou)

Plát listkového cesta potrieme rozšľahaným vajcom a krájame na približne  trojcentimetrové pruhy.
 Jednotlivé pruhy natáčame na cukrárske trubičky tak, aby vajíčkom potrená strana zostala na vrchu. Začneme vždy stáčať od najširšej strany trubičky smerom k najužšej. Koniec poctivo pritlačime, aby sa netvoril zbytočne vystúply kúsok, po upečení by to nevyzeralo pekne.
Pečieme v predohriatej rúre na 180 stupňov približne 15-20 minút. Potom ich necháme vydchladnúť.

Z upečených kremrolí vyberieme kovové trubičky. (najlepšie to ide tak, keď si jednou rukou kremrolu pridržíme a druhou rukou ľahko otáčame. Potom ich plníme...

Náplň:

na 1 bielko 3 lyžice práškového cukru ( vacsinou dávam 4 bielka-12 lyžíc práškového cukru)

Nad parou si vyšľaháme bielky s práškovým cukrom až vznikne krém. Šľaháme približne 15 minút, a potom už trubičky možeme plniť plničkou alebo cukrárskym sáčkom.











DOBRÚ CHUŤ!!


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára