Ingrediencie
Cesto:
5 vajec
5 lyžíc práškového cukru
2 lyžice oleja
5 lyžíc polohrubej múky
1 lyžica prášku do pečiva
2 lyžice kakaa
Krém:
250 g másla
500g tvarohu
150 g práškového cukru
Poleva:
čokoláda na varenie
máslo, hera
2 lyžice mlieka( ale nemusí byť)
Postup:
Žĺtky s cukrom ušľaháme do hustej peny. Vmiešame olej, po častiach múku zmiešanú s kakaom a práškom do pečiva a tuhý sneh z bielkov.
Pečieme (200 stupňov Celzia asi 10 min.) a necháme vychladnúť.
Zatiaľ si pripravíme krém:
Maslo s cukrom ušľaháme a po častiach zašĺaháme tvaroh. Krém natrieme rovnomerne na vychladnutý piškót a než pripravíme polevu, necháme stuhnúť v chladničke.
Tuk necháme rozpustiť, dáme do neho kúsky rozlámanej čokolády a miešame dokiaľ sa čokoláda nerozpustí. Vmiešame lyžicu mlieka, a po dokladnom rozmiešaní pridáme druhú. Poriadne vymiešame dohladka a polejeme múčník.
Krájame na stuhnutí polevy, najlepšie najhriatym nožom,aby sa nám čokoláda nelámala..:))
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára