2. 9. 2014

Míša rezy



Ingrediencie



Cesto:

5 vajec
5 lyžíc práškového cukru
2 lyžice oleja
5 lyžíc polohrubej múky
1 lyžica prášku do pečiva
2 lyžice kakaa




Krém:

250 g másla
500g tvarohu
150 g práškového cukru

Poleva:

čokoláda na varenie
máslo, hera
2 lyžice mlieka( ale nemusí byť)


Postup:

Žĺtky s cukrom ušľaháme  do hustej peny. Vmiešame olej, po častiach múku zmiešanú s kakaom a práškom do pečiva a tuhý sneh z bielkov.
Pečieme (200 stupňov Celzia asi 10 min.) a necháme vychladnúť.
Zatiaľ si pripravíme krém:

Maslo s cukrom ušľaháme a po častiach zašĺaháme tvaroh. Krém natrieme rovnomerne na vychladnutý piškót a než pripravíme polevu, necháme stuhnúť v chladničke.

Tuk necháme rozpustiť, dáme do neho kúsky rozlámanej čokolády a miešame dokiaľ sa čokoláda nerozpustí. Vmiešame lyžicu mlieka, a po dokladnom rozmiešaní pridáme druhú. Poriadne vymiešame dohladka a polejeme múčník.

Krájame na stuhnutí polevy, najlepšie najhriatym nožom,aby sa nám čokoláda nelámala..:))

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára