1. 9. 2014

Výborné rezy

VÝBORNÉ REZY



Ingrediencie:

250 g piškoty
rum
lekvár

Krém:

3 lyžice kakaa
3 balíčky vanilkového pudingu( na malý plech stačí jeden balík pudingu a 2 kelímky zakysanej smotany)
3 kelímky zakysanej smotany
250 g tvarohu
750 ml mlieka


Cesto:


200 g polohrubej múky
200 g práškového cukru
1/2 balíčku prášku do pečiva
4 ks vajcia
10 lyžíc oleja
10 lyžíc horúcej vody

Na ozdobu sa može použiť nastúhaná čokoláda, alebo granko:-))


Postup:

Vajíčka si rozklepeme a oddelíme si žĺtky od bielkov.Medzitým si vymastíme plech tukom a vysypeme hrubou múkou, alebo použijeme pečiaci papier:ú
Žĺtky  si vyšľaháme s cukrom do hustej peny. Postupne si k tomu pridáme olej, vodu a múku zmiešanú s kypriacim práškom. 
Z bielkov si ušľaháme tuhý sneh a postupne ľahko vmiešame do cesta.
Cesto nalejeme na plech a upečieme dozlatista. Kopus si necháme vychladnúť.

Zatiaľ si pripravíme krém:

V miske rozmiešame puding a cukor, a uvaríme hladký puding. Puding necháme poriadne vychladnúť.( je lepšie ho občas miešať,aby sa nám nevytvorili"šupy").
Do studeného pudingu zamiešame tvaroh, smotanu a kakao.
Upečený a vychladnutý piškot potrieme lekvárom a polovicou krému.
Piškóty namáčame v rume a ukladáma na krém. druhú polovicu krému natrieme na piškóty a posypeme nastruhanou čokoládou alebo grankom:)
Koláč necháme stuhnúť a možeme podávať.

Dobrú chuť:))

-recept som niekoľkokrát sama vyskúšala a možem odporúčiť:))

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára